Construcció d'una escola a Kyabe. el Txad

Resultado de imagen de foto del chad

QUI SOM?


Som una ONG que ensenya diem "Educant Del Món" que volem recaptar diners amb la vostra ajuda per construir una escola a Kyabe, al Txad, un país d'Àfrica situat al centre d'aquest continent. El Txad és un dels països més pobres i amb un índex de corrupció més alt del món. És per això que volem construir aquesta escola per a que els nens analfabets aprenguin a llegir i saber lo bàsic per tindre un futur decent.

Resultado de imagen de foto del chad


EL NOSTRE PROJECTE:


  • Els que ens motiva a nosaltres a fer l'escola és perquè a l'Àfrica hi ha moltes màfies que estafen a la gent i als nens pels carrers. I veiem necessari que la gent sàpiga parlar l'idioma que es parla en el seu país (el francès i l'anglès), llegir i dominar les matemàtiques per a que no els enganyin pels carrers



  • El nostre gran objectiu és que les noves generacions tinguin un futur decent en el qual trobin una feina acceptable i puguin seguir la seva vida endavant sense massa problemes com hem fet nosaltres. Els principals beneficiaris d'aquest projecte serien els nens de Kyabe, ja que aprendrien nous coneixements, però també se'n beneficiaria el país del Txad, ja que en un futur hi haurà nens i nenes que hauran estudiat i podran tindre un treball coherent. I també ens beneficia a nosaltres perquè ens omple molt veure a gent feliç per una cosa que has fet tu.


  • El Txad és un país que se situa a l'Àfrica central que està constituït per mitja vall envoltada per un conjunt de serralades. La seva capital actual es N'Djamena. Té una superfície d'1.284.517 quilòmetres quadrats. El punt més baix del país està a 160 metres i el punt més alt està a 3445 metres d'altitud. El Txad fa frontera amb Líbia, Sudan, la República Centreafricana, Camerun, Nigèria i amb Níger. Al Txad, hi ha dues regions, una que està al Nord que és la regió desèrtica i l'altra al Sud que és la regió de sabana. El clima del Txad és de tipus tropical monsònic. Kyabe és un poble que està al Txad a prop de la frontera que separa el Txad de la República Centreafricana a la regió de la sabana. L'escola la situarem en un sòl de qualitat que ens ha deixat el poble.


  • Socialment el Txad és un país molt poc desenvolupat. L'esperança de vida i la població amb accés al servei de salut són nombres molt baixos i la mortalitat anual infantil i la derivada de la maternitat és massa alta. Al Txad hi ha un gran nombre de gent analfabeta. El creixement anual de la població és d'un 3,3%, és a dir, és molt alt. Econòmicament, el Txad és un país molt pobre, ja que el seu producte interior brut en milions és de 10. En el Txad hi viu diferent gent com els àrabs i les tribus islamitzades, són nòmades que ocupen la zona septentrional del país. Aquests es dediquen al pasturatge de cabres i al comerç. En canvi a la zona meridional on es troben els sedentaris es dediquen a l'agricultura i a la caça. El grup més nombrós del Txad són els Sares.

  • Els orígens del Txad van ser al segle VII. Vivien bàsicament de la producció del cotó. Econòmicament es dedicaven a comprar i a traficar esclaus. Els Europeus van ser els principals compradors d'esclaus. Els francesos van envair el Txad. L'any 1960 el Txad va aconseguir la independència respecte a França. Del 1965 fins al 1990 el Txad va viure una contínua guerra civil en què Hissène Habré va ser el dictador del govern oficial. El nou govern actual és una república.




L'ACCIÓ A REALITZAR:


  • El que tenim pensat fer amb l'escola és fer dos edificis: un de color blanc i blau fosc i l'altre de color groc i blanc. La superfície de l'edifici de color blanc i blau fosc és de 107,16 metres quadrats i la de l'edifici de color groc i blanc és de 100 metres quadrats. L'edifici de color blanc i blau fosc té una classe gran per a que hi càpiguen tots els infants. I el de color groc i blanc té: un menjador, que té deu bancs perquè puguin menjar. Es faran torns per edats perquè tots els nens i nenes puguin menjar. Una cuina amb els suficients materials per servir als nens i nenes un menjar equilibrat. I un lavabo que és mixt en el que hi ha cinc vàters i tres piques. Tots els espais tenen accés per gent amb diversitats funcionals. Els dos edificis són de planta rectangular. Hi ha un pati exterior que té una pista petita de futbol i també poden jugar als jocs que els infants vulguin. Construirem les parets dels espais amb ciment i les portes amb fusta. Tots els materials que emprarem, els portarem des d'Espanya.




  • Foto plànols:



orientació NORD





























orientació SUD



























orientació OEST


























orientació EST

























  • Foto graella pressupost:












  • Qui s'encarrega a fer el projecte és l'empresa Lorch. És una empresa que prové dels Estats Units que en saber la nostra proposta de construir l'escola, es va posar en contacte amb nosaltres per ajudar-nos. És universalment coneguda per una de les millors empreses. L'obra durarà aproximadament uns quatre o cinc mesos. El primer que farem és desforestar el sòl per a que quedi un terreny totalment pla. Després de desforestar-ho, ja podrem començar s construir l'escola. A l'acabar-la, l'únic que faltarà serà pintar-lo.


  • Un cop acabada la construcció de l'escola a Kyabe, al Txad, l'escola serà de l'ajuntament de Kyabe. Respecte al manteniment: la llum, el gas i l'aigua ho pagaria la nostra ONG. És per això que els hem comunicat que en facin un bon ús. Però la neteja, ho farien els mateixos nens abans d'anar-se'n a casa.



LITERATURA:


Comentarios